Lite tur och retur Italien denna vecka

TABIANO: Detta blev för min del en mer privat helg här i norra Italiens underbara landskap och kulturella miljö. Och vädret har varit så bra man kan begära.

I morgon är det dock åter Stockholm som gäller.

I lördags installerades så Petro Poroshenko som Ukrainas nya president med vice statsminister Jan Björklund där representerade Sverige.

Om de olika samtal som fördes med Rysslands president Putin i samband med ceremonierna i Normandie kommer att leda till någon i grunden förändrad politik eller ej återstår att se.

Att Rysslands ambassadör i Kiev var med på installationsceremonin var dock ett gott tecken.

Mindre bra, för att uttrycka sig försiktigt, var dock att president Putin upprepade hotet om betydande ekonomiska åtgärder mot Ukraina om avtalet med EU undertecknas.

Det var det vi hörde redan när den ryska kampanjen började i augusti förra året, och vi borde ha lärt av misstaget att då inte reagera tydligt på dessa ryska hot.

De expertsamtal som förts mellan Ryssland och EU-kommissionen, och vars resultat redovisats offentligt, har tydligt visat att de ryska påståendena om att detta avtal skulle skada Rysslands ekonomi saknar varje grund.

Och mot bakgrund av också detta är det viktigt att vi tar upp de ryska hoten och de motåtgärder som kan bli aktuella till diskussion när EU:s utrikesministrar möts i Luxembourg nästa måndag.

Ukraina har rätten att välja sin egen väg, och det råder ju ingen tvekan om att såväl president dom premiärminister är angelägna om ett snabbt undertecknande av dessa avtal.

0 kommentarer till Lite tur och retur Italien denna vecka

 1. Ture Sjolander (@newstime2010) skriver:
  Din kommentar inväntar granskning.

  Putin petrofied nar Petro brot avtalet med Ryssland och signerade avtalet med EU, det forsta han gjorde under instalationen, sa ingenting ”aterstar att se” annat an fortsatt pingponghot.

  Sa gar det nar haspen inte ar pa.
  Har vi fatt nagon om bakfoten har?

  Den lilla Tyskan Angela visste nog inte riktigt vad hon planerat i Normandy, trots allt.
  Kroppsspraket och ansiktsspraket mellan de tre blev en rysare!
  Karatemannens expressioner var nog det basta mellan de tre.
  Tony Abbott klamde sig in och tjyvlyssnade sa gott han kunde i dessa forsta moment av de 3′s narmanden.

  Hela varlden sag ”skadespelet” mellan de tre och alla tre forsokte inbilla oss att de inte var iakttagna av telelinsen. Gud sa barnsligt!
  Under tiden tuggade Obama tuggummi pa sakert avstand med en mode docka som bakgrund och The Queen fastspikad pa en stol.
  Hela varlden ar nu mer sarkastisk an nagonsin tidigare.

  Putin lyfte aldrig sitt ansikte uppat mot Choklad Kungens ansikte utan fokuserade heller Pralinens midja och hander, for sakerhets skull i handelse att latsasmotet mellan dem kunde bli handgripligt.

  Pa sa satt ar den rysska bjornen storst, till sist.Neanderthal Tribe:
A Blue Tie talking to a False Eyebrow on TV.
 
Ture Sjolander
www.newstime2014.com/
http://www.flickr.com/photos/96163307@N00/show/
All my entire personal correspondence and written communications since 1958 - 2014 is now accessible on a mega file on-line including audio files and video.
www.newstime2014.com/corr56.html
 
www.turesjolander.com/
Internet and Television was not invented by politicians and Journalists, nor was it invented for Journalists and Politicians.